Sunday, April 12, 2015

RUOKAOHJE: KANAPASTA

ruoka3

Tunnustan, olen tosi huono kokkaamaan. Siksi voikin olla vähän nurinkurista alkaa jakaa blogissa ruokaohjeita, mutta siinä se idea juuri onkin, ainakin ovat kaikki helppoja jos mäkin osaan ne tehdä. Ylläolevassa kuvassa näkyvä pasta menee arkiruokien kategoriaan, ruokiin joita on helppo tehdä jos asuu yksin/joutuu kerrankin tekemään itse ruokaa. Tähän asti mun ratkaisu nälkään yksin kotona on ollut jokin lämmitettävä pizza, edellisen päivän ruoka lämmitettynä tai teen voileipiä, en todellakaan voi siis sanoa olevani minkään sortin ruokaharrastaja.

Tarkoituksena onkin siis opetella ruuanlaiton taito ja jakaa joitain mun mielestä hyviä ohjeita teillekin. Internet on täynnä ohjeita laidasta laitaan, valinnanvaikeus iskee ateriaa suunnitellessa ja kaatuu usein siihen. Tässä kuitenkin yksi suurinpiirtein-menetelmällä toteutettu ohje, jonka mukaan tehtiin eilen Beatan kanssa päivän ruoka!


ruoka1

Tarvikkeet: 
tagliatelle-pasta
puolikas pakastemaissi -pussi
kanasuikaleet
1 sipuli
ruokakerma
Valio Koskenlaskija -sulatejuusto 
mustapippuri, curry, suola

1. Keitä pastaa n. 8min, pakkauksessa lukee myös keittoaika jonka mukaan kannattaa tehdä. Lopussa lisää vähän suolaa ja kaada vesi pois.
2. Paista kanasuikaleet kypsiksi (me käytettiin valmiiksi kypsennettyjä kanoja pakastimesta) öljyssä.
3. Pilko sipulit ja lisää kanojen joukkoon.
4. Lisää purkki ruokakermaa ja 1/3 koskenlaskijasta pannulle kanojen sekaan.
5. Seuraavaksi lisätään mausteet, vähän pippuria ja curryä, jolloin kastike muuttuu keltaiseksi.
6. Viimeisenä lisätään maissi ja kanakastike on valmis lisättäväksi joko pastan sekaan tai sen viereen lautaselle. 


ruoka2


No comments:

Post a Comment